Systemy zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności
4 500zł
Planowany nabór na rok akademicki 2018/2019.
- Adresaci
- Studia skierowane są do absolwentów studiów licencjackich, inżynierskich i magisterskich wszystkich kierunków studiów, w szczególności pracujących na stanowiskach: technologów, kierowników produkcji, kontrolerów jakości, menedżerów przedsiębiorstw i projektów oraz operatorów biznesu na wszystkich jego odcinkach.
- Data
- październik 2018 r.
- Czas trwania
- 2 semestry (łącznie 208 godzin)
- Miejsce szkolenia
- Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, ul. C.K.Norwida 25; 50-375 Wrocław
- Nabór
- Nabór prowadzony jest do 15 września 2018 r.
Planowane rozpoczęcie studiów: październik 2018 r. - Program
-
- filozofia zarządzania,
- systemy zarządzania jakością wg norm serii ISO 9000,
- kształtowanie jakości produktów żywnościowych w świetle standardów światowych,
- akredytacja, certyfikacja, notyfikacja oraz normalizacja i walidacja,
- zagadnienia weterynaryjne i fitosanitarne w kształtowaniu jakości,
- systemy zarządzania bezpieczeństwem żywności i ich praktyczne wdrażanie (GMP, GHP, HACCP),
- międzynarodowe standardy i systemy zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności (ISO 22000, BRC, IFS, FSSC 22000),
- zarządzanie zasobami ludzkimi w świetle TQM,
- audyt jakości,
- integracja systemów zarządzania,
- organizacja łańcucha żywnościowego oraz jego monitoring (w tym identyfikacja i identyfikowalność), najnowsze reguły prawa żywnościowego obowiązujące w UE.
- Kadra
- Wybitni specjaliści z renomowanych uczelni i instytutów naukowych w Polsce, m.in. z Uniwersytetów Ekonomicznych i Przyrodniczych w Krakowie, Poznaniu i we Wrocławiu oraz Polskiego Centrum Badań i Certyfikacji w Warszawie.
- Wymagane dokumenty
-
- Podanie o przyjęcie na studia podyplomowe
- Ankieta osobowa kandydata na studia podyplomowe
- Odpis i kserokopia dyplomu ukończenia studiów wyższych
- Dwie fotografie
- Kserokopia dowodu osobistego
- Kserokopia uiszczenia opłaty za studia
- Informacje dodatkowe
- Zajęcia realizowane w soboty i niedziele.
O zakwalifikowaniu na studia decyduje kolejność zgłoszeń.
Studia zostaną uruchomione dla grupy nie mniejszej niż 27 osób.
Słuchacze otrzymują:
– materiały dydaktyczne w postaci zwartej lub elektronicznej,
– dyplom ukończenia studiów po przedłożeniu pracy dyplomowej i złożeniu egzaminu z wynikiem pozytywnym,
– certyfikat asystenta jakości,-certyfikat pełnomocnika systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności wydany przez PCBC w Warszawie (po zdaniu dodatkowego egzaminu).
Możliwość wniesienia opłaty w ratach.
Więcej informacji - Kontakt
- Centrum Kształcenia Ustawicznego
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
C. K. Norwida 25
50-375 Wrocław
podyplomowe.cku@upwr.edu.pl
tel. 71 320 10 01